Сериозен ръст в броя на заразените с коронавирус ученици и

...
Сериозен ръст в броя на заразените с коронавирус ученици и
Коментари Харесай

Над 200 ученици карантинирани в училище в Благоевград

Сериозен ръст в броя на заразените с коронавирус ученици и преподаватели имаше в Благоевградска област вчера. Пет училища в региона са засегнати, а стотици деца са под карантина.

Едно е в Кюстендил, друго - в Разлог, там в карантина е поставена по една паралелка. Три са училищата в Благоевград - един клас е карантиниран в 3 ОУ, една паралелка се обучава дистанционно в Математическата гимназия. В Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия четирима учители са заразени, 8 паралелки са карантинирани - това са над 200 ученици и те се обучават онлайн. Проби са взети от учители и ученици в гимназията и се очакват резултатите.

Директорът на училището Мариана Митова съобщи, че е направена пълна дезинфекция на училището, карантинирани са 8 паралелки от 9, 10 и 11 клас.

" Ако се наложи, ще карантинираме и останали паралелки, ако се появи учител (заразен), който влиза в останалите с присъствена форма ", заяви Мариана Митова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12492  От два дни няма противогрипни ваксини в аптечната мрежа От два дни няма противогрипни ваксини в аптечната мрежа  Четири деца от детска градина Четири деца от детска градина " Звездица " в Русе са с COVID-19  Вирусолог: За втора вълна на COVID-19 у нас не можем да приказваме, първата не е свършила Вирусолог: За втора вълна на COVID-19 у нас не можем да приказваме, първата не е свършила
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР