Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70

...
Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70
Коментари Харесай

Испания налага втора локална карантина за последните два дни

Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70 000 души днес след взрив на епидемията от COVID-19, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10076
Вчера, за да пресече разпространението на коронавируса, подобна локална карантина наложи и Каталуния.

Отново строга карантина в Каталуния

Хората, живеещи в Ла Мариня - район, разположен по протежение на северното крайбрежие на Испания в провинция Луго - няма да могат да излизат оттам от полунощ днес до петък - два дни преди регионалните избори в Галисия на 12 юли.

Премиерът Педро Санчес, който произнесе реч днес на политически митинг в Билбао, призова хората да не свалят гарда, както и към спокойствие, тъй като по думите му ранното засичане на тези епидемични взривове показва, че здравната система е много по-добре подготвена, отколкото през март.

Областното правителство на Галисия уточни, че хората ще могат да се движат из Ла Мариня, но влизането и излизането от района ще бъде разрешено само на онези, които пътуват за работа.

Регионалният здравен министър Хесус Васкес Алмуиня каза на пресконференция днес, че най-големите огнища са свързани с няколко бара в района. Регионалните здравни власти заявиха, че понастоящем в Галисия има 258 случая, 117 от които са в Луго.

Капацитетът на баровете и ресторантите ще бъде намален на 50 процента, а хората ще трябва задължително да носят маска дори и да са на открито по плажове и басейни.

Испания обяви, че няма да връща извънредното положение, но все пак си остави вратичка

Испанският здравен министър Салвадор Иля заяви днес, че ведомството му следи много внимателно обстановката в Галисия и Каталуния. " Социалното дистанциране и карантинните мерки бяха ключът към изравняването на кривата на разпространението на коронавируса. Сега те отново са нужни, за да спрем епидемичните взривове ", написа той в Туитър.

В Испания са регистрирани 205 545 заразени с коронавируса, 28 385 от които са починали, по данни на здравното министерство. Това я прави една от най-тежко засегнатите страни в Европа.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10076  Говорителят на Спешна помощ: Хора не дават точни данни за признаците Говорителят на Спешна помощ: Хора не дават точни данни за признаците  Расте броят на умрелите в Италия Расте броят на умрелите в Италия  Британските министър председател и престолонаследник към НЗС: Благодарим Британските министър председател и престолонаследник към НЗС: Благодарим
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР