С дарение от 5000 лева на Българската академия на науките,

...
С дарение от 5000 лева на Българската академия на науките,
Коментари Харесай

БАН получи дарение от 5000 лева за проекта Наука срещу COVID-19

С дарение от 5000 лева на Българската академия на науките, Българската асоциация на собствениците на земеделски земи /БАСЗЗ/, член на Българската стопанска камара, подкрепя проекта за научни разработки " Наука срещу COVID-19 ". По проекта се предвижда изпълнението на важни научно-приложни задачи, свързани с диагностиката, лечението и създаването на ваксини срещу коронавируси. Това съобщиха от пресцентъра на БАН.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7682
В проекта " Наука срещу COVID-19 " на БАН участват учени от Института по молекулярна биология " Акад. Румен Цанев ", от Института по микробиология " Стефан Ангелов ", Института по биофизика и биомедицинско инженерство, и от Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей на БАН.

БАН: Държавата си дава сметка за важността на научния потенциал

Събраната сума е предоставена от членовете на асоциацията.

,,Вярваме в потенциала на българската наука и в достиженията на учените от БАН, което ни дава надежда, че страната ни може да допринесе за откриването на ваксина и лекарство чрез успешни разработки. Затова подкрепяме БАН и по-конкретно четирите института, които активно работят в това направление``, посочват от Българската асоциация на собствениците на земеделски земи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7682  В Пловдив стартира представителното изследване за COVID-19 В Пловдив стартира представителното изследване за COVID-19  Измамници се гримират, с цел да взимат храна Измамници се гримират, с цел да взимат храна  Кметът на Сатовча упорства да се вкара карантина в село Осина Кметът на Сатовча упорства да се вкара карантина в село Осина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР