„Свободата не е трофей. Свободата е отпор срещу булото на

...
„Свободата не е трофей. Свободата е отпор срещу булото на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева със силни думи от "Царевец": Свободата не е трофей, свободата е отпор срещу булото на забравата!

„ Свободата не е трофей. Свободата е отпор срещу булото на забравата, което е покрило костите на нашите предци. Свободата е отговорност. Свободата не се разменя или заменя “. Това каза в празничното си слово по случай Деня на независимостта от крепостта „ Царевец “ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя посочи значението на историческото събитие за единението на българския народ: „ През 1908 г. възкръсва второто българско царство. Княз Фердинанд титулува себе си цар и обявява Независимостта, но не в короната и в скиптъра е истинността на този акт, а единението на един народ, който чака своята свобода и независимост “.

„ Ако днес ние искаме да не ни наричат патриоти от друго тесто, трябва със същата дързост да браним тази независимост. Говорим за национално обединение, за балканска солидарност, за защитени европейски граници, но в основата на всичко е българският народ, който иска свобода, справедливост и спокойствие.

Ние като политици и граждани сме длъжни да му го дадем. На този народ не са му необходими демагози и морални съдници, а лидери със силна воля и здрав ум, лидери, които никога да не забравят думите на Каравелов „ Ний чуждото не щем, но и своето не даваме. Честит празник! Да пребъде България! “, завърши Караянчева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР