Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус,

...
Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

СЗО с предупреждение: Първата вълна на пандемията от коронавирус не е приключила

Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус, предупреди висш здравен експерт, попарвайки надеждите за бързо възстановяване на глобалната икономика и подновяване на международните пътувания, предаде БТА, позовавайки се на АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8564
" В момента не сме във втората вълна. Тъкмо сме по средата на първата вълна в световен мащаб ", каза изпълнителният директор на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майк Райън. " Все още сме до голяма степен в етап, при който болестта всъщност е във възход ", заяви той пред репортери, посочвайки Южна Америка, Южна Азия и други региони, където заразата продължава да се разраства.

Бразилия и Индия се борят с увеличение на случаите на коронавирус. Индия за седми пореден ден отчете рекордно нарастване на новозаразените за един ден - тя съобщи за 6535 нови случая днес, с което общият брой на заразените достигна 145 380, а смъртните случаи станаха 4167.

СЗО попари надеждите на бразилския президент Жаир Болсонаро и други за бързо отваряне на икономиката, предупреждавайки, че властите трябва първо да направят достатъчно тестове, за да овладеят разпространението на пандемията. Бразилия има 375 000 случая на коронавирус и е на второ място в света след САЩ, които са с 1,6 милион случая. Южноамериканската страна е регистрирала 23 000 смъртни случая, но мнозина се тревожат, че истинският брой на жертвите е доста по-голям.

СЗО предупреди Бразилия да не отваря икономиката си

Райън каза, че високото ниво на заразяване в Бразилия означава, че страната трябва да остави в сила някои ограничителни мерки, независимо от отрицателното въздействие върху нейната икономика. " Трябва да продължите да правите всичко, което можете ", заяви той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8564  Последният пациент с COVID-19 е изписан от болничното заведение в Лом Последният пациент с COVID-19 е изписан от болничното заведение в Лом  Руски ексминистър умря от ковид Руски ексминистър умря от ковид  Още 6 лица от област Видин са излекувани от COVID-19 Още 6 лица от област Видин са излекувани от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР