Световният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) съобщи днес, че

...
Световният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) съобщи днес, че
Коментари Харесай

Световният алианс за ваксини и имунизации събра 8,8 милиарда долара на дарителска конференция

Световният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) съобщи днес, че е събрал 8,8 милиарда долара от правителства, компании и филантропски организации за финансиране на имунизационните й програми от 2021 до 2025 г., предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8904
На виртуална среща на върха в Лондон алиансът каза, че

тези обещани средства ще " помогнат за имунизирането на още 300 милиона деца в най-бедните страни по света срещу болести като морбили, полиомиелит и дифтерия ".

ООН призова за ваксина срещу коронавируса, достъпна за всички

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпуска 1,6 милиарда долара, предаде ТАСС. Европейската комисия предоставя 300 милиона евро за следващите пет години, Германия - 600 милиона, Франция - 500 милиона, Нидерландия - 325 милиона, Италия - 120 милиона, Швеция - по 34 милиона евро на година. Великобритания по-рано обеща за пет години да отпусне за нуждите на алианса 1,65 милиарда лири.

Сред дарителите са още Япония, Саудитска Арабия, Катар и Австралия.

Алиансът събра 567 милиона долара за закупуване на бъдещи ваксини срещу Ковид-19. Това ще помогне за осигуряването на достатъчно дози за имунизиране на здравните работници и рисковите групи в бедните страни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8904  120 нови случаи на COVID-19 в Северна Македония за последните 24 часа 120 нови случаи на COVID-19 в Северна Македония за последните 24 часа  Девет нови случая на ковид са регистрирани в Пазарджишка област Девет нови случая на ковид са регистрирани в Пазарджишка област  Организация на обединените нации прикани за ваксина против ковид, налична за всички Организация на обединените нации прикани за ваксина против ковид, налична за всички
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР