Световната общественост не трябва да се предава в борбата с

...
Световната общественост не трябва да се предава в борбата с
Коментари Харесай

СЗО: Въпреки умората борбата с COVID-19 трябва да продължи

Световната общественост не трябва да се предава в борбата с новия коронавирус въпреки все по-голямото разпространение на заразата. Това заяви днес генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Той призна, че след няколко месеца борба с пандемията, която е взела над 1,1 милион жертви по света, се е получила известна умора, но призова борбата да продължи.

Вчера началникът на канцеларията на президента Доналд Тръмп даде да се разбере, че САЩ се отказват да овладеят пандемията, а залагат на намиране на лекарства и ваксини.

Не можем да се предаваме. Не трябва да се предаваме. Когато властите действат бързо, вирусът може да бъде овладян, обясни Гебрейесус.

,,Европа трябва сериозно да увеличи усилията си в мерките за борба с коронавируса, но СЗО е оптимистична, че няма да се наложи европейските страни да прибягват до национални карантини``, споделиха членовете на ръководството на СЗО Мария ван Керхов и Майк Райън, цитирани от БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13867  Собственик на заведение: Обричат ни на мудна гибел Собственик на заведение: Обричат ни на мудна гибел  Българин, живеещ в Мадрид: Тук към този момент 6-7 месеца носим маски, а резултат никакъв Българин, живеещ в Мадрид: Тук към този момент 6-7 месеца носим маски, а резултат никакъв  Откриха нов признак за тежко протичане на COVID-19 Откриха нов признак за тежко протичане на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР