Световната коронавирусна пандемия създаде още един проблем в Австралия, коментира

...
Световната коронавирусна пандемия създаде още един проблем в Австралия, коментира
Коментари Харесай

Пандемията претъпка хангарите в Австралия

Световната коронавирусна пандемия създаде още един проблем в Австралия, коментира Би Би Си.

Според представители на авиопревозвачи хангарите на всички летища на Зеления континент са претъпкани.

" По-малкият брой полети ни принуди да оставим огромно количество самолети на земята. Помещенията обаче не са достатъчни и много от машините са под открито небе. Това затруднява тяхното опазване. Правилното съхраняване на самолетите и хеликоптерите са необходими специални условия и е много важно летателните апарати да бъдат пазени ", е казал говорител на фирма в бранша.

По думите на представителя на компанията увеличаването на броя на хангарите би могло да разреши проблема. " В същото време обаче ние сме изправени пред други затруднения. Заради спада на полетите нашите финансови средства са почти изчерпани. За постояването на хангари са необходими пари ", е посочил още Чарлз Блек.

Британската медийна корпорация допълни, че няколко превозвача са обединили усилия и са започнали изграждане на хангари в щата Куинсланд (Северна Австралия). " На този етап планираме да посторим 100 сгради, които може да ни дадат глътка въздух ", това е казал Джоузеф Грийн.

" Въпреки частичното възобновяване на полетите, очаква се през следващата година обемът на превозите по въздух (пътнически и товарни) да достигне най-много 66 на сто от нивото отпреди световната пандемия от коронавирус ", посочи още Би Би Си.

" Според Международната асоциация за въздушен транспорт връщането към трафика от миналата година би могло да стане най-рано през 2024 г. ", допълни базираната в Лондон медия.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12672  COVID-19 в COVID-19 в " Пътна полиция " - Ямбол  Приключиха клиничните тествания на втората съветска ваксина против COVID-19 Приключиха клиничните тествания на втората съветска ваксина против COVID-19  От март до момента в Силистренско са регистрирани 202 случая на COVID-19 От март до момента в Силистренско са регистрирани 202 случая на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР