Световната здравна организация обяви в сряда, че ще възобнови клиничните

...
Световната здравна организация обяви в сряда, че ще възобнови клиничните
Коментари Харесай

СЗО възобновява изпитанията на хидроксихлорохин срещу COVID-19

Световната здравна организация обяви в сряда, че ще възобнови клиничните изпитания на лекарството против малария хидроксихлорохин за лечение на пациенти с коронавирус, съобщава Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8858
" Въз основа на наличните данни за смъртността, изпълнителната група ще комуникира с главните изследователи в процеса относно възобновяване на клинчите изпитания на хидроксихлорохин “, заяви ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеобрифинг в сряда.

СЗО прекрати изпитанията с антималарийното лекарство миналата седмица поради опасения, че то увеличава смъртността и влошава сърдечния ритъм при пациенти с коронавирус, които са подложени на лечение с хидроксихлорохин.

СЗО преустановява клиничните изпитания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19

По-рано разследване на британския вестник Guardian предположи, че компанията, която е предоставила на медицински списания Lancet и New England Journal of Medicine данни за хидроксихлорохина, разполага само с няколко служители, които нямат научен опит. Компанията, известна като Surgisphere, е базирана в Съединените щати, а служителите ѝ включват писател на научна фантастика и модел за " съдържание за възрастни ".

Самото авторитетното медицинско списание Lancet също се дистанцира от публикуваното на страниците му спорно проучване за въздействието на лекарството хидроксихлорохин, като призна с формално предупреждение, че сериозни въпроси били повдигнати относно неговата достоверност, предаде БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8858  Новите ограничения на Острова: Ще може да се прави секс, единствено в случай че... Новите ограничения на Острова: Ще може да се прави секс, единствено в случай че...  Испания заяви за първи смъртен случая от COVID-19 от неделя Испания заяви за първи смъртен случая от COVID-19 от неделя  Инкубационният интервал на новия ковид при децата най-често е два дни Инкубационният интервал на новия ковид при децата най-често е два дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР