Световната здравна организация обяви (СЗО), че е притеснена за „бързата

...
Световната здравна организация обяви (СЗО), че е притеснена за „бързата
Коментари Харесай

СЗО притеснена от разпространението на коронавируса

Световната здравна организация обяви (СЗО), че е притеснена за „ бързата ескалация “ на разпространението на пандемията от новия коронавирус, съобщи АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3690
„ Броят на смъртните случаи се е удвоил през последната седмица. В следващите няколко дни ще достигнем 1 милион потвърдени случаи и 50 000 починали “, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) изрази дълбока загриженост за " бързата ескалация и глобалното разпространение " на инфекции Covid-19, който вече достигна до 205 държави.

" През последните 5 седмици се наблюдава почти експоненциален растеж на броя на новите случаи, а броят на смъртните случаи се е удвоил през изминалата седмица ", каза на виртуална пресконференция от Женева Тедрос Аданом Гебрейесус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3690  Руски аероплан с товар от здравно съоръжение дойде в Ню Йорк Руски аероплан с товар от здравно съоръжение дойде в Ню Йорк  За денонощие в Съединени американски щати от ковид са умряли над 1200 души За денонощие в Съединени американски щати от ковид са умряли над 1200 души  Конференцията на Организация на обединените нации за климата се отсрочва за следващата година поради ковид Конференцията на Организация на обединените нации за климата се отсрочва за следващата година поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР