Световната здравна организация (СЗО) обяви, че в сирийската провинция Идлиб,

Световната здравна организация (СЗО) обяви, че в сирийската провинция Идлиб, ...

СЗО: Тестове за COVID-19 са започнали в сирийската провинция Идлиб.


Световната здравна организация (СЗО) обяви, че в сирийската провинция Идлиб, която е последният бастион на бунтовниците, са започнали систематични тестове за коронавируса, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2518
Резултатите от първите четири проби са отрицателни. След доставените досега 300 тестови комплекта в лабораторията в Идлиб днес се очаква да пристигнат още 600, а за следващата седмица е предвидено да бъдат доставени допълнително 5000 комплекта. Пратени са също 10 хиляди ръкавици, 1200 защитни костюма, 10 500 маски, 200 чифта очила и 900 щита за лице, се казва в съобщението на СЗО.

Опустошена от години на война, Сирия се изправя пред епидемия от коронавируса

Във вторник специалният пратеник на ООН за Сирия Гаир Педешен призова враждуващите страни в Сирия незабавно да обявят примирие в цялата страна, за да може да започне борба с коронавируса, допълва БТА.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2518 Европейският съвет и ЕП ще обсъдят мерките срещу епидемията от COVID-19 Европейският съвет и ЕП ще обсъдят мерките срещу епидемията от COVID-19 Франция изтегля войските си от Ирак заради епидемията от коронавируса Франция изтегля войските си от Ирак заради епидемията от коронавируса Турция обяви нови 561 заразени с коронавирус, смъртните случаи са 59 Турция обяви нови 561 заразени с коронавирус, смъртните случаи са 59
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg