Санитарните кризи не са извинение за нарушаване на основните права.

...
Санитарните кризи не са извинение за нарушаване на основните права.
Коментари Харесай

ЕК: Санитарните кризи не са извинение за нарушаване на основните права

Санитарните кризи не са извинение за нарушаване на основните права. Това заяви днес еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс пред евродепутати от комисията по правни въпроси.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7420
Той добави, че Европейската комисия наблюдава мерките, прилагани в отделните държави от ЕС срещу епидемията от COVID-19 от гледна точка на върховенството на закона. Рейндерс потвърди, че комисията се готви през септември да представи първите годишни доклади за върховенството на правото във всяка от страните в ЕС.

Еврокомисарят съобщи, че националните противоепидемични мерки ще бъдат оценени от европейската служба за защита на данните.

ВАП изиска информация от Ананиев и Сачева за мерките срещу COVID-19 в институциите за социални услуги

Той отбеляза, че ЕК е издала упътване как да бъдат програмирани приложенията за проследяване на заразените с новата болест и хората, с които те са общували. Важно е приложенията да бъдат съвместими и гражданите да имат доверие в тях, посочи Рейндерс.

По неговите думи изглежда COVID-19 ще ускори цифровизацията. Рейндерс отбеляза необходимостта от подобряване на електронното правосъдие и от навлизането на бизнеса още повече в електронната среда. Той изрази очакване новата криза да доведе до задълбочаване на икономическите неравенства в ЕС и по света.
Рейндерс приветства решението за отлагане на президентските избори в Полша. Той отбеляза необходимостта предизборната кампания, която предстои, да бъде честна, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7420  В Русия за едно денонощие бяха регистрирани нови 11 000 случая на заразяване с ковид В Русия за едно денонощие бяха регистрирани нови 11 000 случая на заразяване с ковид  Сеул изпраща защитни маски на ветерани от Корейската война Сеул изпраща защитни маски на ветерани от Корейската война  Случаите на ковид в Индия надвишиха 50 000 Случаите на ковид в Индия надвишиха 50 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР