Самолет, превозващ около 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея,

...
Самолет, превозващ около 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея,
Коментари Харесай

Самолет с 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея пристигна в Румъния

Самолет, превозващ около 45 тона медицинско оборудване от Южна Корея, пристигна днес на летище Отопени в Букурещ, съобщава в. " Ромъния либера ", цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4699
Според министерството на отбраната товарът включва 100 000 защитни гащеризона, купени от румънската държава чрез Националната служба за централизирани покупки и Главния инспекторат за извънредни ситуации.

25% от заразените с COVID-19 в Румъния са служители от здравеопазването

Пратката, която е трета поред доставка на медицинско оборудване на Южна Корея, пристигна със самолет Боинг C-17 " Глоубмастър ". Разходите за въздушния транспорт са платени от Съединените щати, а самолетът е част от ескадрилата на Програмата на НАТО " Стратегически въздушен транспорт ", базирана в Унгария.

Министърът на отбраната Николае Чука и американският посланик Адриан Цукерман посрещнаха самолета при пристигането му на букурещкото летище.

" Гордеем се, че можахме да окажем помощ на румънското правителство за транспортирането на изключително необходимите ресурси от Южна Корея. Стратегическото партньорство между Съединените щати и Румъния никога не е било толкова силно и носи ползи на нашите народи в различни сфери. Ще продължим да укрепваме и разширяваме нашето партньорство не само по време на тази криза, но и за възстановяването на нашите икономики ", написа във Фейсбук американският дипломат.

Трите транспорта на медицинско оборудване от Южна Корея (на 26 март, на 28 март и на 8 април) бяха осъществени с подкрепата на министерството на отбраната на Румъния.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4699  Собственикът на болница Собственикът на болница " Софиямед “ подарява още 5000 броя бързи и 100 PCR проби на стойност 87 000 лева  Моряци на френския атомен самолетоносач Моряци на френския атомен самолетоносач " Шарл де Гол " са със признаци на ковид  Доц. Ангел Кунчев: Не бързайте да отказвате резервациите за море през юли и август Доц. Ангел Кунчев: Не бързайте да отказвате резервациите за море през юли и август
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР