С Наредбата за медицинската експертиза се целят облекчения в процеса

...
С Наредбата за медицинската експертиза се целят облекчения в процеса
Коментари Харесай

Кирил Ананиев пак коментира ТЕЛК-те

С Наредбата за медицинската експертиза се целят облекчения в процеса на освидетелстване пред органите на медицинската експертиза и пресичане на съществували преди това порочни практики. Това заяви в писмен отговор на депутатско питане министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„ В процеса на освидетелстване за медицинска експертиза от страна на Министерство на здравеопазването ще бъдат гарантирани всички законови права на гражданите “, уверява здравният министър.

Той е категоричен, че ако в процеса по оценка на трайно намалената работоспособност се установят пропуски и проблеми по отношение на издаваните експертни решения, които биха могли да са в ущърб на гражданите, своевременно ще бъдат предприети действия от страна на Министерство на здравеопазването и в частност на HEЛK под формата на указания към конкретни състави на ТЕЛК или промяна в Методическите указания по практическото приложение на Наредбата за медицинската експертиза.

Във връзка с подадената жалба срещу ТЕЛК-Пазарджик министърът посочва, че тя е незабавно препратена до Националната експертна лекарска комисия за разглеждане по компетентност, в качеството й на висшестоящ орган по оспорване на Експертните решения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР