САЩ се изкачиха на върха на списъка на държавите-производители на

...
САЩ се изкачиха на върха на списъка на държавите-производители на
Коментари Харесай

САЩ сътвориха нещо невиждано от 45 години насам! Сложиха Русия и Саудитска Арабия в малкия си джоб

САЩ се изкачиха на върха на списъка на държавите-производители на петрол. Това се случва за пръв път от 45 години, изтъкват анализатори.

Щатите задминаха Саудитска Арабия по добив на суров петрол още през февруари, а Русия – през юли и август, сочат предварителните данни на американската енергийна информационна администрация, цитирани от „ Дейли Мейл “.

Лидерството отиде при САЩ, след като в страната се наблюдава истински бум на добив на шистов газ и падане на цените за проучванията за него.

Ако цифрите се потвърдят, това означава, че за първи път от 1973 година насам САЩ е номер едно по добив на петрол. От енергийната агенция казаха още, че очакват страната да задържи първата позиция поне до края на 2018 и началото на 2019 година.

След като в периода от 2000 до 2011 година страната добиваше едва около 6 млн. барела за месец, производството рязко скочи от 2012 година нататък. Количеството се е увеличило почти двойно за тези шест години, с малък спад между 2014 и 2016 година, когато цените на суровия петрол се сринаха и компаниите бяха принудени да намалят оборотите.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР