Ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг обяви днес поредица от

...
Ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг обяви днес поредица от
Коментари Харесай

Хонконг въвежда нови рестрикции срещу четвърта вълна от COVID-19

Ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг обяви днес поредица от нови ограничения, включващи по-специално затваряне на ресторантите вечер, за да бъде спряно напредването на четвърта коронавирусна вълна, предаде Франс прес.

Целта е " да се намали броят на хората из улиците ", посочи главата на полуавтономната територия.

Властите забраняват занапред да се посещават ресторанти след 18.00, а фитнесите, салоните за красота и масажните студиа ще бъдат затворени. Чиновниците се препоръчва да работят дистанционно, уточни Кари Лам.

От началото на годината жителите на Хонконг - близо 7,5 милиона души, живеят в ритъма ту на по-силни, ту на по-слаби рестрикции, доказали, че ефикасно възпират нови скокове в броя на заразените.



Плътно заселеният град, за който широкомащабна епидемия би била най-опасното нещо, е регистрирал от началото на годината под 7000 случая на КОВИД-19 и 112 починали вследствие на вируса.

През последните седмици обаче отново се установяват над 100 случая дневно - най-високото ниво от юли насам.

На заседание със свои съветници Кари Лам подчерта, че " мерките за социално дистанциране трябва да се върнат на предишното равнище " от юли-август, от времето на третата вълна.
В края на ноември вече затвориха врати училищата, баровете и нощните клубове в Хонконг.

Министърът на здравеопазването София Чан уточни днес следобед, че тези мерки ще влязат в сила за две седмици, считано от четвъртък.

За непоставяне на маска или нарушения на забраните за събирания в специалния административен район ще се налагат от петък глоби до 5000 хонконгски долара (532 евро), посочи тя.

От миналата седмица местните жители не могат да се събират на открито по над двама души, а в ресторантите - да сядат по повече от двама на една маса. Властите са открили горещ телефон за сигнали при подобни нарушения, добавя АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16436  Кои наши права бяха нарушени по време на пандемията и по кое време можем да потърсим помощ? Кои наши права бяха нарушени по време на пандемията и по кое време можем да потърсим помощ?  В Разград комерсиалните обекти съблюдават противоепидемичните ограничения В Разград комерсиалните обекти съблюдават противоепидемичните ограничения  Тайван заяви за първи импортиран случай на ковид от Китай от месеци Тайван заяви за първи импортиран случай на ковид от Китай от месеци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР