Ръководителите на страните от Г-7 призоваха на видеоконференция за проверка

...
Ръководителите на страните от Г-7 призоваха на видеоконференция за проверка
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 искат проверка и реформа на СЗО

Ръководителите на страните от Г-7 призоваха на видеоконференция за проверка и задълбочена реформа на Световната здравна организация (СЗО), подкрепяйки критиките на президента на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския към тази агенция на ООН, съобщи Белият дом, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5650
Членки на МВФ обещаха почти $12 млрд. за кредитиране на бедните страни

" Лидерите признаха, че страните от Г-7 дават всяка година над един милиард долара на СЗО и голяма част от разговора беше за липсата на прозрачност и системното лошо управление на пандемията (от новия коронавирус) от СЗО ", се казва в изявлението.

Ръководителите на държавите от Г-7 са се ангажирали със силен и координиран глобален отговор на кризата с коронавируса. Те също така са обсъдили перспективите за икономическо съживяване след предизвикания от вируса и от ограничителните мерки икономически спад.

Страните са се разбрали да споделят изследванията си за вируса, включително всички меродавни епидемиологични данни и добри практики. Лидерите от групата са се обединили около мнението, че бързото разработване и производство на лекарства и ваксини срещу коронавируса са от решаващо значение за спиране на неговото разпространение, заяви канцеларията на британския премиер, цитирана от Ройтерс.

В Г-7 влизат САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Франция, Германия и Италия. Ротационен председател в момента са САЩ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5650  По-чист ли е въздухът след обществената изолираност поради COVID-19? По-чист ли е въздухът след обществената изолираност поради COVID-19?  Пикът на ковид в България ще е на 20 април Пикът на ковид в България ще е на 20 април  Мерките за изолираност не се съблюдават задоволително в Москва Мерките за изолираност не се съблюдават задоволително в Москва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР