Руските власти наредиха да се спре употребата на модел изкуствени

...
Руските власти наредиха да се спре употребата на модел изкуствени
Коментари Харесай

Русия спира употребата на модел респиратори, причинил пожари в две болници

Руските власти наредиха да се спре употребата на модел изкуствени респиратори, причинил пожари в две болници, в които се оказват грижи на заразени с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Службата за здравен надзор " Росздравнадзор " постанови спиране на употребата на апаратите за командно дишане " Авента-М ", произведени след 1 април от уралска компания, която е дъщерна компания на руския държавен конгломерат " Ростек ".

Два респиратора от този модел причиниха пожари в болници в Санкт Петербург и Москва, при които загинаха общо шестима души.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7866
Пациенти с COVID-19 загинаха при пожар в руска болница

Според властите пожарите са били причинени от късо съединение в респираторите модел " Авента-М ".

Десетки апарати за командно дишане от този модел бяха доставени миналия месец в Съединените щати като помощ в борбата с коронавируса. Според американски и руски медии респираторите не са били използвани в САЩ и скоро ще бъде изпратени обратно в Русия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7866  Украйна записва най-големия брой оздравели от COVID-19 от началото на пандемията Украйна записва най-големия брой оздравели от COVID-19 от началото на пандемията  Децата под 14 години в Турция - за първи път на открито от 40 дни Децата под 14 години в Турция - за първи път на открито от 40 дни  Бразилия записва най-големия брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие Бразилия записва най-големия брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР