Руската държава е предложила да помогне на САЩ в разработването

...
Руската държава е предложила да помогне на САЩ в разработването
Коментари Харесай

Русия предложи помощ на САЩ за ваксината, но получи отказ

Руската държава е предложила да помогне на САЩ в разработването на ваксина срещу коронавируса, но американските власти са отклонили предложението, споделиха руски източници пред CNN в четвъртък.

По думите им Русия е предложила " безпрецедентно сътрудничество " на американските изследователи, но получили отказ, тъй като на този етап " не били отворени за съвместно сътрудничество ".

От американска страна като цяло съществува недоверие към Русия и поради тази причина изглежда е трудно да бъде постигнато някакво сътрудничество между двете страни, обясни руски дипломат пред медията.

Здравен представител на САЩ от своя страна коментира, че предвид съмнителната руска ваксина срещу COVID-19 " няма абсолютно никакъв начин " да го допуснат това да се случи и в Съединените щати.

Руските здравни власти все пак поясниха, че остават на разположение на американските си колеги и не би представлявало никакъв проблем, ако фармацевтичните компании в САЩ изявят желание да произвеждат Спутник В.

В публичното пространство вече излязоха информации, че някои американски компании вече са заявили готовност да използват руската ваксина, но техните имена засега не се съобщават.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11478  Германия ще разгласи съвсем цялата територия на Испания за рисков регион Германия ще разгласи съвсем цялата територия на Испания за рисков регион  Гърция стяга ограниченията против ковид в курортите Гърция стяга ограниченията против ковид в курортите  Още 18 жители на дома за възрастни хора в Русе пребориха ковид Още 18 жители на дома за възрастни хора в Русе пребориха ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР