Руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V може да се използва

...
Руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V може да се използва
Коментари Харесай

Разкриха какво няма в Спутник V

Руската ваксина срещу COVID-19 " Спутник V " може да се използва от мюсюлмани, предаде РИА Новости.

От института, разработил препарата, са отговорили на въпрос, зададен от Духовното управление на мюсюлманите в Руската федерация (ДУМ РФ). Религиозното представителство е попитало учените дали изповядващите исляма в страната може да бъда ваксинират със " Спутник V " и дали в него има някаква съставка, която да е забранена от нормите на мюсюлманската религия.

" При синтезирането на тази ваксина не е използван свински желатин, нито какъвто и да е било друг животински материал, забранен от исляма ", са отговорили от института, чиито експерти са създали препарата за имунизация.

От ДУМ РФ са благодарили за отговора. " Ние в скоро време ще издадем фетва (богословско правно постановление) по този въпрос ", това е заявил заместник-председателят на институцията Илдар Аляутдинов.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19303  Събират шефовете на национални медии, търсят подпомагане за имунизирането Събират шефовете на национални медии, търсят подпомагане за имунизирането  Ще получим ли дози от съветската ваксина? Ще получим ли дози от съветската ваксина?  Учени изследват дали могат да се съчетават две разнообразни ваксини Учени изследват дали могат да се съчетават две разнообразни ваксини
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР