Румънското министерство на здравеопазването разширява обхвата на тестовете за COVID-19,

...
Румънското министерство на здравеопазването разширява обхвата на тестовете за COVID-19,
Коментари Харесай

Румъния разширява обхвата на тестовете за COVID-19

Румънското министерство на здравеопазването разширява обхвата на тестовете за COVID-19, които се правят в страната, предаде агенция Аджерпрес. В допълнителните тестове ще бъдат включени нови категории пациенти и асимптоматичен персонал.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5571
По данни на Групата за стратегическа комуникация към 15 април на национално равнище са обработени 74 827 теста.

Министърът на здравеопазването Нелу Татару заяви, че се правят по 4500-4700 теста за COVID-19 на ден, като максималният капацитет е 6000 теста на ден в 57 пункта.

В Румъния правят по 4500-4700 теста за коронавирус на ден

Съгласно новата разпоредба тестовете ще обхванат и пациенти, които са в риск от развиване на тежки и животострашаващи заболявания, както и асимптоматичен персонал, който е бил пряк контакт на потвърден случай на заразяване.

Така допълнителните тестове ще обхванат: пациенти, на които предстои процедура по трансплантация; донори на органи, стволови клетки и пр.; асимптоматични пациенти с имуносупресия; асимптоматични пациенти с онкологични заболявания, подложени на химиотерапия; пациенти на хемодиализа със симптоми и такива, които нямат симптоми, но са били в контакт с потвърден случай; асимптоматични бременни жени, които са под карантина или в домашна изолация или са били в близост до потвърден случай на заразяване; персонал в домове за грижи за възрастни хора. По преценка на здравните заведения може да бъде тестван допълнително с RT-PCR тестове и друг медицински персонал, който няма симптоми на заболяването.

Потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Румъния към 13,00 ч. на 15 април са 7216. Оздравелите са 1217. Днес сутринта бе съобщено за нови 15 жертви на COVID-19, с което броят на смъртните случаи нарасна на 387, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5571  Кремъл отсрочва парада за 9 май Кремъл отсрочва парада за 9 май  Европейска комисия предлага отпадане на Данък добавена стойност за вноса на здравно съоръжение Европейска комисия предлага отпадане на Данък добавена стойност за вноса на здравно съоръжение  Километрични опашки от коли на изходите на София Километрични опашки от коли на изходите на София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР