Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в

...
Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в
Коментари Харесай

Румъния е с най-висока смъртност в ЕС на пациенти с коронавирус

Румъния е с най-висока смъртност на пациенти с Ковид-19 в ЕС, информира в заглавие днес в. " Ромъния либера " и посочва, че през последните две седмици страната се е изкачила от второ на първо място в черната класация.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11083
По данни, актуални към 10,00 ч. на 2 август, броят на починалите пациенти с коронавирусна инфекция е 2413 души, а общият брой на заразените 53 186.

През последните 14 дни Румъния заема първо място сред страните членки на ЕС и Великобритания по брой на смъртните случаи на 100 000 граждани с 1,8 смъртни случая. Във Великобритания този показател е 1,3, а в Швеция 1,2 смъртни случая на 100 000 души, пише вестникът.

За съжаление, посочва " Ромъния либера ", страната се нарежда на второ място в ЕС и що се отнася до брой на заболелите - 77,7 случая на 100 000 души. Само Люксембург - с 229,7 случая на 100 000 души, стои по-зле от Румъния, посочва вестникът. Румъния е изпреварила по този показател Испания, където има 60,2 случая на 100 000 души, и Белгия - с 39,8 нови случая на 100 000 души, отбелязва " Ромъния либера ".

Нов негативен рекорд в Румъния: 1356 новозаразени за едно денонощие

Тези тревожни данни за еволюцията на епидемията карат все повече европейски държави да поставят Румъния в " червените " си списъци и да налагат карантина и задължителни тестове за Ковид-19 на лицата, които идват от страната, пише вестникът и допълва, че последните два примера са на Белгия и Чехия. Белгия въведе от 1 август ограничения за румънски граждани от 24 окръга, а Чехия въвежда от днес (3 август) ограничения за цяла Румъния.

" Ромъния либера " пише още, че от данните, подавани към Европейската система за наблюдение на случаите на Ковид-19, се забелязва тенденция на увеличаване на случаите в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Люксембург, Холандия, Полша, Румъния и Испания. Това обаче зависи от редица фактори, сред които брой на правените тестове. Люксембург е с най-висок брой направени тестове, следван от Дания, Кипър, Австрия, Ирландия и Португалия, отбелязва изданието.

Рекорден брой пациенти с COVID-19 в интензивни отделения в Румъния

" Започва истинската криза на трудовия пазар ", обявява в заглавие в. " Зиарул финанчиар ". Над 875 000 души са останали без работа, а броят на прекратените договори от 15 юли е двойно по-висок спрямо същия на 1 юни, посочва изданието.

По данни на Инспекцията на труда в периода 16 март - 15 юли в румънската икономика са заличени над 875 000 работни места. Местната икономика е губила по повече от 7200 работни места дневно от началото на извънредното положение до 15 юли. Броят на прекратените трудови договори от 15 юли е близо два пъти по-висок от регистрирания на 1 юни (467 453 прекратени договора), пише " Зиарул финанчиар " и напомня, че от тази дата държавата вече не отпуска помощ за т.нар. " техническа безработица " на всички компании, а само на онези, в които продължават ограниченията, наложени заради пандемията.

От 1 август Румъния затяга мерките срещу COVID-19

Темата за произвеждането на местните избори, насрочени за 27 септември, породи големи разногласия между представителите на политическите партии, пише днес в. " Евениментул зилей ". Бившият премиер Калин Попеску Таричану, който е лидер на партията Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ), е категорично против организирането на вота. Според Таричану ще бъде голяма грешка местните избори да се произведат сега, защото проблемите, причинени от коронавируса, са далеч от разрешени. Таричану обръща внимание и на факта, че в този период на ограничения е невъзможно да се води предизборна кампания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11083  Трета жертва на ковид в старческия дом в Русе Трета жертва на ковид в старческия дом в Русе  Полша стартира инспекции за носенето на защитни маски в магазините Полша стартира инспекции за носенето на защитни маски в магазините  В Китай бяха регистрирани 43 случая на ковид за денонощието В Китай бяха регистрирани 43 случая на ковид за денонощието
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР