Румен Архипов е шофьорът на училищния микробус, който почина по

...
Румен Архипов е шофьорът на училищния микробус, който почина по
Коментари Харесай

Герой: Разбра се кой е шофьорът, спасил в последните секунди от живота си деца в училищен микробус в Кюстендилско

Румен Архипов е шофьорът на училищния микробус, който почина по време на движение, докато е превозвал деца след училище. 54-годишният кюстендилец е бил покосен от инфаркт. Учениците не са пострадали.

Инцидентът е станал в кюстендилското село Слокощица. Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията.

“При пристигането на колегите от дежурния екип, шофьорът е бил починал, но са го реанимирали с надеждата да го върнат към живота”, уточни директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Училищният микробус “Мерцедес” е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални щети, пише struma.bg.

„ Децата са излезли бързо от превозното средство. Някои дори са прескачали тялото, първоначално дори изобщо не са разбрали какво се е случило. Румен и в последните минути от живота си е действал мъжки, овладял е автобуса”, коментират запознати със случая.

Шофьорът Румен Архипов е баща на репортерка от местен телевизионен канал. Оля е единствено дете в семейството, което живее в кюстендилския квартал „ Герена”.

„ Това е голяма трагедия за семейството. Румен бе изключително добър човек, работяга. Даже не знаем от нещо да е боледувал или пък да се е оплаквал. Със съпругата му Силвия много обичаха да пътуват”, коментираха съседи на семейството от ул. " Голак ".

„ Съболезнования за семейството, много мили хора и отзивчиви съседи. Една лоша дума не сме чули от тях”, допълваха техни близки.

Шофьорът е проявил истинско геройство като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за “да убие скоростта” на автобуса и да спаси децата. Той е пътувал след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село. Ударът е в ограда на къща на ул. „ Георги Кръстев” в село Слокощица.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор.

С децата, возели се в автобуса, започнаха работа екип от педагогически специалисти и психолози
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР