Република България официално уведоми Съвета на Европа относно обявеното на

...
Република България официално уведоми Съвета на Европа относно обявеното на
Коментари Харесай

България уведоми Съвета на Европа за предприетите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса

Република България официално уведоми Съвета на Европа относно обявеното на 13 март 2020 г. извънредно положение, приетия на 23 март 2020 г. Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, както и за влезлите на 14 март 2020 г. в сила изменения в Закона за здравето.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4101
Мерките са предприети поради възникналата пандемия и свързаната с това абсолютна необходимост от защита на здравето на хората и ограничаване на разпространението на COVID-19, се подчертава във вербалната нота, изпратена от Министерството на външните работи на Република България и подготвена от експертните екипи на Министерството на правосъдието и на Министерството на външните работи.

498 са случаите на COVID-19 у нас, заразата стигна и Враца. Бебе на 1 година е болно, изследват го за коронавирус

Страната ни информира, че временното ограничение на част от правата на гражданите и лицата, пребиваващи на територията на Република България, ще трае единствено до приключване на периода на извънредно положение.

Заявена е готовност, ако допълнително се установи необходимост от дерогация на част от разпоредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за защита на правата на човека и основните свободи, да бъде уведомен Генералният секретариат на Съвета на Европа.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4101  Въпреки възбраната: 300 се събраха пред джамия в Берлин

Въпреки възбраната: 300 се събраха пред джамия в Берлин  Нови жертви на вируса в Испания Нови жертви на вируса в Испания  Доброволци дезинфекцират входни порти и домофони на жилищни здания в Сливен Доброволци дезинфекцират входни порти и домофони на жилищни здания в Сливен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР