Рекордните близо 188 хиляди нови случая на коронавирус са били

...
Рекордните близо 188 хиляди нови случая на коронавирус са били
Коментари Харесай

Рекордни близо 188 000 нови случая на коронавирус за денонощие в САЩ

Рекордните близо 188 хиляди нови случая на коронавирус са били регистрирани в Съединените щати за едно денонощие, съобщи университетът " Джонс Хопкинс ", цитиран от ДПА.

Агенцията отбелязва, че поредният пик в страната е бил отчетен в момент, когато тя преживява третата, най-голяма досега вълна от епидемията.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали.

Университетът " Джонс Хопкинс ", който води статистиката в страната, е преброил за 24-часов период 187 833 нови случая на коронавирус. Това е с над 10 хиляди повече от досегашния рекорд. Общият брой на регистрираните заразени в Съединените щати е надхвърлил 11,7 милиона.

Над 252 500 души са починали в САЩ от Ковид-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване. Вчера университетът " Джонс Хопкинс " отчете 2015 смъртни случая, като прагът от 2 хиляди бе преминат за първи път от началото на май.

Броят на пациентите с коронавирус в американски болници също достигна рекордни равнища, подлагайки на изпитание здравната система.

Много щати наложиха нови ограничения в опит да забавят разпространението на заразата. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм въведе полицейски час от 22 ч. до 5 ч. на следващата сутрин за период от един месец почти навсякъде в най-многолюдния американски щат.

Здравните власти призоваха американците да си останат у дома за Деня на благодарността другата седмица.

Американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) и германската Бионтек (BioNTech) ще подадат днес заявление за спешно използване в САЩ на разработената от тях ваксина срещу новия коронавирус. Представители на правителството изразиха надежда до края на годината до бъдат ваксинирани около 20 милиона американци.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15415  Над 37 000 нови случая на болест с COVID-19 в Италия за денонощие Над 37 000 нови случая на болест с COVID-19 в Италия за денонощие  Парламентът на Португалия удължи с 15 дни действието на изключителното състояние Парламентът на Португалия удължи с 15 дни действието на изключителното състояние  В община Луковит се вкарват спомагателни противоепидемични ограничения В община Луковит се вкарват спомагателни противоепидемични ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР