Резултатът от теста на домашна котка за коронавируса в Хонконг

...
Резултатът от теста на домашна котка за коронавируса в Хонконг
Коментари Харесай

Домашна котка е с положителен резултат за COVID-19

Резултатът от теста на домашна котка за коронавируса в Хонконг е положителен, след като собственикът й се разболя от COVID-19, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3525
Животното няма никакви симптоми на болестта, уточниха от хонконгското Министерство на земеделието, риболова и резерватите, като добавиха, че засега няма данни домашните любимци да са източник на зараза с новия коронавирус. Те призоваха хората да не изоставят животните си.

В условията на коронавирус: Домашните любимци не са заплаха за нас

Световната здравна организация също обяви на сайта си, че няма данни куче, котка или друг домашен любимец да предава новия коронавирус, предаде БТА.

Котката е третото животно с положителен тест за коронавируса в Хонконг. Предишните два случая бяха с кучета. Техният резултат беше съответно слабоположителен и положителен при неколкократни изследвания.

Почина единственото куче, заразено с коронавирус

Наблюдението на котката ще продължи. Тя е поставена под карантина на 30 март.

Има още един случай на котка с коронавируса в Белгия, която вероятно се е заразила от собственика си, твърди Хонконгската асоциация на ветеринарите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3525  Хампарцумян: Ще бъде извънредно неприятна година, само че светът не свършва Хампарцумян: Ще бъде извънредно неприятна година, само че светът не свършва  Турският артист Къванч Татлъту е признат в болница със подозрения за ковид Турският артист Къванч Татлъту е признат в болница със подозрения за ковид  Двама души избягаха от карантината си във Великотърновско Двама души избягаха от карантината си във Великотърновско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР