Райфайзенбанк стартира юбилейно издание на дарителската кампания „Избери, за да

...
Райфайзенбанк стартира юбилейно издание на дарителската кампания „Избери, за да
Коментари Харесай

Започва десетото юбилейно издание на благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш”

Райфайзенбанк стартира юбилейно издание на дарителската кампания „ Избери, за да помогнеш “, която вече 10 години подпомага общественозначими каузи в сферите на здравеопазването, социалните дейности, културата и образованието, и опазването на околната среда. През тази година инициативата ще набира средства за 24 проекта, като фокусът в тях попада върху майчиното и детското здраве, и превенцията на хронични незаразни болести; подпомагане на деца и възрастни от високорискови социални групи, осигуряване на равен достъп до образование; консервация на паметници на културата и съхраняване на българските традиции; опазване и поддържане на екосистемите.

Подробна информация за новите проекти, включени в кампанията, е достъпна на изцяло обновената интернет платформа www.izberi.rbb.bg, от която могат да се извършат и даренията. Платформата за дарения е отворена от днес.



„ От създаването на „ Избери, за да помогнеш “ досега сме подкрепили 233 каузи с над 2.7 млн. лв. Истината е, че това са много повече от просто проекти, на които сме помогнали – това са истории, които са станали по-добри. Всичко това нямаше да бъде възможно без активната работа на организациите, без участието на нашите служители, които с лични средства и доброволен труд подкрепят важните за обществото каузи, и без ролята на Райфайзенбанк като организатор, основен дарител и гарант за прозрачността на дарителската кампания. Дългата история и мащабът на „ Избери, за да помогнеш “ са доказателство, че обществото има нужда от подобна инициатива и хората виждат в кампанията възможност да помогнат на нуждаещите се “, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.



Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България чрез лични средства, като през последните години нарастват броят и делът на външните дарения.



Даренията за проектите в юбилейното издание на инициативата са още по-удобни благодарение на обновената платформа izberi.rbb.bg и опцията „ Дари с банкова карта “ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект, включен в кампанията, като е необходимо единствено въвеждането на данни за картата и избор на сума за дарение. И през тази година остават активни опциите за дарение през Райфайзен Онлайн, с банков превод или чрез изпращане на SMS на единен дарителски номер 17 777, като всеки проект разполага с ключова дума за DMS.

Така вече 10 години Райфайзенбанк, служителите на банката и всички съпричастни към общественозначимите каузи на кампанията правят историите по-добри, какъвто е и слоганът на юбилейното издание на инициативата, популяризираща и насърчаваща дарителството.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР