Разрешава се износът на аналгин-хинин (Metamizole sodium 200mg Chinin hidrochlorid

...
Разрешава се износът на аналгин-хинин (Metamizole sodium 200mg Chinin hidrochlorid
Коментари Харесай

Здравният министър: Разрешава се износът на аналгин-хинин

Разрешава се износът на аналгин-хинин (Metamizole sodium 200mg Chinin hidrochlorid 50mg). Това се посочва в заповед, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, публикувана на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6278
Със заповед от 20 март министър Ананиев забрани износът на лекарства на хининова основа до второ нареждане.

Новата заповед дава възможност за износ, тъй като има натрупан резерв, необходим за задоволяване на нуждите на лечебните заведения. Целта е да се предотврати излишно натрупване на големи резерви, които да надхвърлят многократно потребностите и да доведат до излишни финансови загуби както за лечебните заведения, закупили медикаментите, така и за производителите.

България ще произвежда хлорохин

Осигурени са достатъчно лекарствени продукти, съдържащи Chinin hidrochlorid, както в лечебните заведения, така и в Министерството на здравеопазването, се посочва в мотивите на министър Ананиев за издаването на заповедта.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6278  Доц. доктор Ангел Кунчев: Възможно е през юни месец вирусът да се ограничи и след това да изчезне Доц. доктор Ангел Кунчев: Възможно е през юни месец вирусът да се ограничи и след това да изчезне  Меркел: Очаквам председателството ни на Европейски Съюз да премине под знака на ковид Меркел: Очаквам председателството ни на Европейски Съюз да премине под знака на ковид  Лили Иванова се поклони пред медиците ни в борбата с ковид Лили Иванова се поклони пред медиците ни в борбата с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР