Разговор на високо ниво за газовия хъб Балкан край Варна

...
Разговор на високо ниво за газовия хъб Балкан край Варна
Коментари Харесай

Борисов и Медведев се срещнаха, на високо ниво обсъдиха нещо много важно

Разговор на високо ниво за газовия хъб " Балкан " край Варна и възможностите за захранването му със синьо гориво. Енергийният проект е бил във фокуса на разговорите между премиера Бойко Борисов и руския му колега Дмитрий Медведев. Двамата се срещнаха в Брюксел, където се провежда форум Европейски съюз - Азия, съобщава Нова телевизия.
Партньорството между България и Русия в областта на енергетиката беше една от основните теми на разговор между Бойко Борисов и Дмитрий Медведев.
„ Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб " Балкан ", където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок " Хан Аспарух ". Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб ", обясни Борисов.


Двамата премиери отчетоха и много възможности и в туризма. Борисов и Медведев се срещнаха в рамките на провеждащия се на всеки две години форум Европа - Азия. За нея в Брюксел се събраха представители на 51 държавни. Основните теми бяха търговските отношения, сигурността и климата.
“Заедно ние представляваме 60% от световното население, 65% от световната икономика и 75% от световния туризъм. И всички ние трябва да използваме тази внушителна тежест, за да се справим с глобалните предизвикателства”, заяви Доналд Туск.
Късно снощи премиерът Борисов разговаря с германския канцлер Ангела Меркел, китайския премиер и султана на Бруней, с които се оказаха на една маса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР