Работниците от три страни от Европейския съюз - България, Румъния

...
Работниците от три страни от Европейския съюз - България, Румъния
Коментари Харесай

Работниците от България, Румъния и Португалия ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус на чешките си шефове

Работниците от три страни от Европейския съюз - България, Румъния и Португалия - ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус на работодателите си в Чехия, предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10548
Изискването ще влезе в сила в понеделник, съобщи чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех. Той уточни, че мярката е предприета заради нарастващия брой заразени чуждестранни работници, отбеляза БТА.

За първи път случаите на коронавирус по света се увеличиха с 1 милион за по-малко от 100 часа

Отрицателен тест трябва да представят също гражданите на Швеция, както и на страните извън ЕС, които не са в европейския зелен списък. В противен случай пътниците, идващи от тези държави, биват поставяни под карантина.

От вчера чешките власти затегнаха отново ограничителните мерки заради коронавируса в североизточната част на страната, където има местни огнища на заразата. Хората там са длъжни да носят маска в обществения транспорт и на закрити публични места. Забранява се събирането на повече от 100 души.
В Чехия да момента са потвърдени 13 682 заразени с коронавируса, 358 от които са починали. Вчера властите съобщиха за 70 нови заразени и трима починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10548  За първи път случаите на ковид по света се усилиха с 1 милион за по-малко от 100 часа За първи път случаите на ковид по света се усилиха с 1 милион за по-малко от 100 часа  Рекорден растеж на новите случаи на ковид в Съединени американски щати трето следващо денонощие Рекорден растеж на новите случаи на ковид в Съединени американски щати трето следващо денонощие  Продължава стремителното разпространяване на ковид в Латинска Америка Продължава стремителното разпространяване на ковид в Латинска Америка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР