Първоначалните изпитания с мишки на потенциална ваксина срещу COVID-19 показаха,

...
Първоначалните изпитания с мишки на потенциална ваксина срещу COVID-19 показаха,
Коментари Харесай

Потенциална ваксина срещу COVID-19 даде обещаващи резултати 

Първоначалните изпитания с мишки на потенциална ваксина срещу COVID-19 показаха, че тя предизвиква имунна реакция на нива, които могат да предотвратят заразяване, съобщи Ройтерс, позовавайки се на американски учени.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3849
Специалисти от училището по медицина на университета в Питсбърг са ускорили процеса по работа върху ваксината благодарение на опита си с други коронавируси, като причиняващите ТОРС (Тежък остър респираторен синдром) и БИРС (Близкоизточен респираторен синдром). Затова те са знаели точно как да се борят с новия вирус.

Прототипната ваксина, наречена PittCoVacc, е генерирала " прилив на антитела " срещу новия коронавирус за две седмици.

Китай смята да предложи изпитания на ваксина срещу коронавируса и в други страни

Животните обаче още не са проследени достатъчно дълго и е рано да се каже колко продължава имунната реакция. От сравнението с експерименталната ваксина срещу БИРС може да се очакват достатъчни нива антитела за една година.

Резултатите от изпитанията са публикувани в сп. EBioMedicine.

Учените се надяват да започнат изпитания с хора до няколко месеца, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3849  Военното командване на НАТО в Европа се включва в битката против епидемията от COVID-19 Военното командване на НАТО в Европа се включва в битката против епидемията от COVID-19  Мораториум върху заемите не се планува, разкри вицепремиерът Дончев Мораториум върху заемите не се планува, разкри вицепремиерът Дончев  Нови 99 случая на COVID-19 в Гърция, нови три жертви Нови 99 случая на COVID-19 в Гърция, нови три жертви
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР