Първите 5 станции от третата линия на метрото в София

...
Първите 5 станции от третата линия на метрото в София
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Фандъкова слезе дълбоко под земята, откъдето обяви сензационна новина!

Първите 5 станции от третата линия на метрото в София са готови на 81% и ще бъдат пуснати през септември. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкива, която заедно с транспортния министър Росен Желязков и шефа на " Метрополитен " Стоян Братоев провериха две от новите станции - " България " и " Красно село ".

Сега се строят общо 12 км с 12 метростанции от третата линия. Те ще свържат кварталите “Хаджи Димитър” с “Овча купел” и “Горна баня”. Новото метротрасе ще е изцяло готово през януари 2020 г. То ще се пускана на етапи, защото строителството започна по различно време. Още през септември ще са готови първите 5 станции с 5 км трасе - от пазара на “Красно село”, при булевардите “България” и “Гешов”, при ВМА, при НДК и при Попа.

Пътуването от “Красно село” до центъра ще отнема 8 минути, каза Фандъкива. През декември догодина, ще бъдат пуснати и още 3 станции- при Орлов мост, до Малък градски театър “Зад канала” и на бул. “Вл. Вазов”. За януари 2020 г. е планирано пускането на последните 4 станции на линията - от “Красно село” до околовръстния път при кварталите “Овча купел” и “Горна баня”. Там ще има ималка жп по линията София - Перник.

От утре се възстановява движението на трамваите по столичната улица „ Граф Игнатиев “. Мотрисите по линии 10, 12 и 18 започват да превозват пътници след ремонта на трасето им по улицата, добави още столичният кмет.

Тя съобщи и, че огражденията по тротоарите са премахнати, за да може магазините да работят по Коледа.








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР