Първите две фази на постепенната отмяна на ограниченията заради епидемията

...
Първите две фази на постепенната отмяна на ограниченията заради епидемията
Коментари Харесай

Кипър обяви плана си за постепенна отмяна на ограниченията заради коронавируса

Първите две фази на постепенната отмяна на ограниченията заради епидемията от коронавирус в Кипър бяха официално обявени в обръщение към народа от президента на страната Никос Анастасиадис, съобщи в електронното си издание кипърският вестник " Филелефтерос ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6803
От 4 май частично ще отпаднат ограниченията за придвижването на гражданите, а 17 дни по-късно - и цялостно.

Планът, съставен от четири фази, беше описан подробно на съвместна пресконференция от министрите на финансите, на труда и на здравеопазването.

През първия етап, от 4 до 20 май, ще възобнови работа секторът на строителството и свързаните с него дейности. Ще бъдат отворени всички магазини без разположените в големи търговски центрове. Ще бъдат отворени откритите пазари. Ще бъде позволено да акостират круизни кораби за зареждане с провизии, без да се разрешава слизането на пътници на брега. В училищата ще се завърнат учениците от последния гимназиален клас. Ще бъдат възобновени плановите операции. На спортистите с високи постижения, включени в списък на кипърския олимпийски комитет, ще бъде разрешено да възобновят тренировки на открити спортни съоръжения без употреба на съблекални и други закрити пространства. Ще възобновят тренировки и отборните спортове, пак само на открито. Ще бъдат отворени туристическите агенции, автомивките, както и публичната администрация. При спазването на специални насоки ще възстанови работа индустрията и преработвателния сектор.

За последните 10 дни: Без нито един случай на коронавирус в Северен Кипър

Броят на разрешените излизания с изпращане на есемес ще бъде повишен на три пъти дневно, като остава забраната за движение между 22 ч. и 6 ч. През първата фаза ще се разрешат и индивидуалните тренировки на открито, но не повече от двама възрастни заедно. От 4 май се разрешава и посещаването на църкви и други храмове, стига в тях да не се събират повече от 10 души едновременно.

През втората фаза (21 май - 8 юни) ще бъдат отворени фризьорските и козметичните салони, заведенията за хранене (само на открито), библиотеките, след 1 юни - музеите, археологическите обекти. На 1 юни ще заработят напълно и пристанищата, без слизане на пътници от круизни кораби.

От 21 май отпада изискването за изпращане на есемес при напускане на дома, позволява се събирането на до 10 души. От 1 юни се разрешава участието в църковни служби при спазването на определени регламенти за хигиена, които ще важат и за сватби, кръщенета и погребения. Ще бъде разрешено свободното движение в парковете, детските площадки, площадите, яхтените пристанища. Предвижда се отмяна на забраната за движение между 22 и 6 ч.

През третата фаза (9 юни - 13 юли) ще бъдат отворени големите търговски центрове, при определени условия - летищата, ще бъде възстановено обслужването на круизни кораби, заведенията за обществено хранене ще имат право да работят и на закрито, ще отворят хотелите, посещението на плажовете ще е разрешено при спазването на безопасна дистанция, ще заработят открити театри и кина, фитнеси. Ще бъде разрешено провеждането на спортни събития без публика.

През четвъртата фаза (след 14 юли) ще бъдат отворени всички театри и кина, ще бъдат разрешени фестивалите и концертите, ще отворят казината, както и детските площадки и на закрито, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6803  Какви нови ограничения сa подхванати в Сливен по отношение на COVID-19? Какви нови ограничения сa подхванати в Сливен по отношение на COVID-19?  37% нарастване на безработицата в Албания след началото на епидемията от COVID-19 37% нарастване на безработицата в Албания след началото на епидемията от COVID-19  Българи в Лондон с коментар за ситуацията в британската столица Българи в Лондон с коментар за ситуацията в британската столица
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР