Първи болен от коронавирус е приет в МБАЛ Югозападна болница

...
Първи болен от коронавирус е приет в МБАЛ Югозападна болница
Коментари Харесай

Болен от коронавирус е настанен в болницата в Петрич

Първи болен от коронавирус е приет в МБАЛ " Югозападна болница " в Сандански, съобщи народният представител от Петрич Георги Динев във Фейсбук.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3671
Нова жертва на коронавируса, почина 40-годишен мъж в „ Пирогов “

Депутатът се обърна към съгражданите си така:

" От днес в инфекциозното отделение на МБАЛ " Югозападна болница " има приет пациент с положителна проба на Коронавирус 19. Пациентът е от с. Плоски /община Сандански/. Наскоро същият се е прибрал от Великобритания и е бил с температура още на летището. Направена му е веднага проба, която е дала положителен резултат. Мъжът се е чувствал видимо в добро състояние и е бил съпроводен със специален превоз до родното му с. Плоски за домашно лечение и карантина, съобразно изискванията. Днес се е почувствал зле и е потърсил помощ от лекари. Същият е постъпил на лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ " Югозападна болница " - клон Петрич, съгласно изискванията и заповедта на Министъра на здравеопазването ", съобщи Динев.

Той призовава да се запази спокойствие и увери, че МБАЛ " Югозападна болница " - клон Петрич разполага с необходимото отделение, апаратура и квалифициран медицински персонал, който ще се справи със създалата се ситуация. Отделението в Петрич е единственото такова в обхвата на МБАЛ " Югозападна болница ".

" Отделението в Петрич е единственото пригодено да приема болни, дали положителен резултат от Коронавирус 19. Никой град или човек не е застрахован от тази епидемия. Нека проявим разум и отговорност ", призова Динев и апелира още да бъдат забравени политическите пристрастия, омразата и всички да се обединят.

Депутатът благодари и на целия медицински персонал, който с риск за живота си помага на всеки един.




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3671  Страната ни прибира наши сънародници от Испания на 4-ти април Страната ни прибира наши сънародници от Испания на 4-ти април  Албания продължава ограничаващите ограничения до края на епидемията от ковид Албания продължава ограничаващите ограничения до края на епидемията от ковид  Димитър Вучев за Румен Гечев: Днес цинизмът си има име и то е господин 3000 лева за $ Димитър Вучев за Румен Гечев: Днес цинизмът си има име и то е господин 3000 лева за $
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР