Пуснете ме, не ми е мястото в ареста, в много

Пуснете ме, не ми е мястото в ареста, в много ...

Сашко, който нахлу с пистолет в президентството, разкри покъртителната причина за постъпката си."Пуснете ме, не ми е мястото в ареста, в много тежко материално положение съм. Отвсякъде съм притиснат от частни съдебни изпълнители", затова помоли 72-годишният Сашко Игнатов от Перник. Възрастният човек нахлу в президентството с пистолет "Валтер" и два пълнителя с по 12 патрона в понеделник следобед.
Причината да влезе в сградата била, че искал да си предаде оръжието на ДАНС или ГДБОП. Преди това той два часа стоял пред сградата и се чудел как да привлече медийното внимание.
Проблемът бил, че частни съдебни изпълнители разпродавали 4 имота на Игнатов, който имал задължения от 400 000 лева. 


Те били натрупани покрай бизнеса му с бензиностанциии, както и с кръвнина по дело за непредумишлено убийство.
Първоначално задълженията били 800 000 лева. "Не съм единственият. Такива хора около мен са много - вечният длъжник", обясни човекът.
Преди да влезе в президентството, той разговарял със сина си, който го помолил да си предаде оръжието, за да не стане някоя беля. Съдът обаче го остави в ареста с аргумента, че тази случка се е разиграла пред президентството и това я прави още по-обществено опасна. Освен това Игнатов има изтекло разрешително за пистолета - оръжието му било незаконно.
Решението не е окончателно. То може да бъде обжалвано пред Софийски градски съд следващия четвъртък.

Източник: blitz.bg