Пурс, малкото градче със 17 000 жители, разположено между белгийската

...
Пурс, малкото градче със 17 000 жители, разположено между белгийската
Коментари Харесай

Белгийското градче, където се произвежда първата в ЕС ваксина срещу ковид, очаква да спаси света

Пурс, малкото градче със 17 000 жители, разположено между белгийската столица Брюксел и Антверпен, се гордее, че се прочу като " спасител на света ". Новата слава на малко известното досега селище, познато главно с производството на аспержи, е свързана с местните цехове на " Пфайзър ".

По-рано тази седмица Европейската агенция по лекарствата даде одобрение ваксината срещу ковид на този производител да стане първата, достъпна в ЕС. В Пурс се намират единствените засега цехове в Европа, където се произвежда тази ваксина.

Кметът на селището Кун ван ден Хювел казва, че благодарение на данъците, плащани от " Пфайзър " и останалите привлечени на място фирми, градчето успява да развива постоянно своята инфраструктура. Неговите съграждани са горди, че светът говори за Пурс и че оттук спасението от новата болест ще тръгне към много хора. До края на следващата година се очаква местните цехове да произведат 1,3 милиарда дози ваксина.

В Белгия производствени цехове имат също лабораториите на " Джонсън и Джонсън ", " АстраЗенека ", ЖеЕсКа, отбелязват местни медии. Тези производители също разработват ваксини срещу новата болест. От средата на миналия век производителите на лекарства постоянно разгръщат дейността си в Белгия заради благоприятния данъчен режим.

В следващите дни от Брюксел и Лиеж ще потеглят първите полети за разпределение на одобрената ваксина в ЕС. Медиите отчитат, че и двете летища разполагат с разрешения за обработка на товари с лекарства. Допълва се, че в Белгия работи една от малкото фабрики за производство на сух лед, който е необходим за съхранението и превоза на ваксината на " Пфайзър ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17254  Взрив от болни от COVID-19 в Дома за остарели хора в Добрич Взрив от болни от COVID-19 в Дома за остарели хора в Добрич  Чехия внезапно стяга рестриктивните мерки, свързани с COVID-19 Чехия внезапно стяга рестриктивните мерки, свързани с COVID-19  Рекорден брой умряли от COVID-19 за денонощие в Германия Рекорден брой умряли от COVID-19 за денонощие в Германия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР