Процес на поетапна отмяна на ограничителните мерки, въведени в Република

...
Процес на поетапна отмяна на ограничителните мерки, въведени в Република
Коментари Харесай

Кипър планира поетапна отмяна на ограничителните мерки от 4 май

Процес на поетапна отмяна на ограничителните мерки, въведени в Република Кипър в рамките на борбата срещу разпространението на новия коронавирус, ще започне от 4 май, съобщи Кипърската информационна агенция, позовавайки се на собствени източници, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6270
Според източниците отмяната на ограничителните мерки ще стане на четири етапа. Първият етап предвижда даване на право на гражданите да излизат от домовете си повече от един път на ден и отваряне на малките магазини, включително тези за облекло и обувки, както и възобновяване на работата на фирми и предприятия, които разполагат с малки работни площадки на открито.

662 станаха случаите на коронавирус в Кипър

През втория етап, който се предполага, че ще започне от средата на май, трябва да бъдат отворени отново фризьорските и козметичните салони и фитнес залите. Третият етап предвижда възобновяване на временно преустановените по-рано спортни шампионати и състезания, но без присъствие на зрители на трибуните. В рамките на четвъртия етап ще бъдат отворени търговски центрове, хотели, ресторанти и кафенета, но при спазване на ограничения за броя на посетителите, които могат да се намират едновременно в тях.

При благоприятна епидемиологична обстановка продължителността на всеки един от четирите етапа ще бъде от порядъка на две седмици, но развитието на ситуацията ще се следи внимателно от експертите и въз основа на техните заключения в графика могат да бъдат направени корекции. Като цяло целият процес ще отнеме два до три месеца, като през този период населението ще трябва да спазва строго изискванията за хигиена и социална дистанция. В случай на нарастване на броя на заразените с коронавируса властите ще възстановят ограничителните мерки.

Гърция удължава ограничителните мерки заради коронавируса

Цялостната стратегия за постепенна отмяна на ограничителните мерки в Република Кипър, която се подготвя от група експерти, се очаква да бъде представена на президента Никос Анастасиадис и на комисията за борба с пандемията във вторник, а в сряда - на 29 април, планът ще бъде внесен за разглеждане от министерския съвет, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6270  Заради ковид: Баба видя правнучето си през прозореца Заради ковид: Баба видя правнучето си през прозореца  Фандъкова предизвести жителите какво да чакат за възбраната за парковете Фандъкова предизвести жителите какво да чакат за възбраната за парковете  За месец и половина под карантина в Монтанско са били 1036 души За месец и половина под карантина в Монтанско са били 1036 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР