Проф. д-р Здравко Каменов е началник на Клиниката по ендокринология

Проф. д-р Здравко Каменов е началник на Клиниката по ендокринология ...

Кои са симптомите за мъжки климактериум и има ли лечение? Отговаря реномиран специалист!.Проф. д-р Здравко Каменов е началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на Университетска болница “Александровска” и ръководител на Катедрата по вътрешни болести при Медицински университет - София. 

Има придобити специалности по ендокринология и болести на обмяната и вътрешни болести, както и магистърска степен по “Здравен мениджмънт” във Факултета по обществено здраве на Медицински университет - София. Има първата за България квалификация по сексуална медицина от Екзаминационния комитет на Европейското дружество по сексуална медицина.

Специализирал е в областта на ендокринологията във Великобритания, Дания, Япония, Австрия, Италия и САЩ. Той е първият български лекар, получил за работата си в областта на ендокринологията медала на Американската асоциация на клиничните ендокринолози. Проф. Каменов има над 320 научни труда, цитирани в повече от 1500 медицински списания и книги в чужбина.

Кои са симптомите за мъжки климактериум и какво е лечението на това състояние четете в интервюто с д-р Каменов на Zdrave.to

 

Източник: blitz.bg