Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато

...
Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания: Оставката е победа за всички, но протестите продължават

Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато не се изпълнят исканията за реформа. Това обявиха пред bTV Мая Стоицева и Валентина Ташкова – майки на деца с увреждания.

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка късно снощи, а часове по-късно премиерът Бойко Борисов я прие. Това се случи на четвъртата седмица от началото на протестите на майките на деца с увреждания, които излязоха на улицата след негово изказване. Вицепремиерът подчерта, че решението му е лично и морално, не е направено под натиск на премиера Борисов и е съгласувано с коалицията „ Обединени патриоти ".

„ Всички се радвахме на новината за оставката, но ми се иска да върнем фокуса, а той е реформи в системата за хората с увреждания”, каза Мая Стоицева.

По думите й Валери Симеонов е хвърлил кал върху политическия елит с изказването си.

Цветан Цветанов обяви какво се случва с правителството след оставката на Валери Симеонов

„ От първия ден на протеста казваме че този език е неприемлив за обществото имаше и други изказвания на хора от НФСБ”, допълни и Валентина Ташкова.

Според Мая Стоицева оставката на Валери Симеонов се е забавила. „ Когато някой политик го обиди по този начин, ще протестираме в негова подкрепа”, категорична беше тя.

След снощната оставка това беше победа за цялото общество, каза Валентина. Показахме, че един справедлив граждански протест може да победи, каза тя.

„ Протестираме 26 дни за оставката на Валери Симеонов, но години наред протестираме за реформа, правителството се ангажира с конкретни неща и искаме те да бъдат изпълнени. Този протест няма да спре, това е кауза която продължава”, отбеляза Мая Стоицева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕАКЦИИТЕ СЛЕД ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР