Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато

Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато ...

Майки на деца с увреждания: Оставката е победа за всички, но протестите продължават.Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато не се изпълнят исканията за реформа. Това обявиха пред bTV Мая Стоицева и Валентина Ташкова – майки на деца с увреждания.
 
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка късно снощи, а часове по-късно премиерът Бойко Борисов я прие. Това се случи на четвъртата седмица от началото на протестите на майките на деца с увреждания, които излязоха на улицата след негово изказване. Вицепремиерът подчерта, че решението му е лично и морално, не е направено под натиск на премиера Борисов и е съгласувано с коалицията „Обединени патриоти". 
 
„Всички се радвахме на новината за оставката, но ми се иска да върнем фокуса, а той е реформи в системата за хората с увреждания”, каза Мая Стоицева.
 
По думите й Валери Симеонов е хвърлил кал върху политическия елит с изказването си.

Цветан Цветанов обяви какво се случва с правителството след оставката на Валери Симеонов
 
„От първия ден на протеста казваме че този език е неприемлив за обществото имаше и други изказвания на хора от НФСБ”, допълни и Валентина Ташкова.
 
Според Мая Стоицева оставката на Валери Симеонов се е забавила. „Когато някой политик го обиди по този начин, ще протестираме в негова подкрепа”, категорична беше тя.
 
След снощната оставка това беше победа за цялото общество, каза Валентина. Показахме, че един справедлив граждански протест може да победи, каза тя.
 
„Протестираме 26 дни за оставката на Валери Симеонов, но години наред протестираме за реформа, правителството се ангажира с конкретни неща и искаме те да бъдат изпълнени. Този протест няма да спре, това е кауза която продължава”, отбеляза Мая Стоицева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕАКЦИИТЕ СЛЕД ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! 

Източник: blitz.bg