Продължава напрежението на граничния пункт Капитан Андреево. Опашката от  ТИР-ове

Продължава напрежението на граничния пункт Капитан Андреево. Опашката от  ТИР-ове ...

Опашките от ТИР-ове на Капитан Андреево продължават.


Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от  ТИР-ове е между 30 и 40 км в различните часове от денонощието, информира БНТ в сутрешния си блок.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2529
Заради епидемията от коронавирус вчера здравният министър Кирил АнаниевКирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през първо забрани, а часове след това отмени заповедта си за спиране на камионите от близо 70 държави, които пътуват през страната ни към Турция.

 

Отмениха новата заповед за извънредното положение

 

За краткото време, в което мярката е била в сила, опашката на граничния пункт е намаляла с близо 10 км.

 

Нова заповед на Кирил Ананиев за извънредното положение

 

Но се е появила опасност - колони от камиони да се образуват на граничните пунктове на България с Румъния и Сърбия.

През "Капитан Андреево" преминава главният пътен коридор, който свързва Турция с Европа. Трафикът е интензивен, а заради допълнителните мерки за дезинфекция, камионите не могат да спазят изискването да излязат от страната ни за 24 часа.

Повечето от шофьорите имат провизии за 3-4 дни. За това от съюза на международните превозвачи организират тази сутрин и акция за раздаване на вода, храна, маски и дезинфектанти. Инициативата стартира в 8:30 ч от паркинга при разклона за град Любимец, от магистрала "Марица".

От Областния кризисен щаб в Хасково поискаха и част от камионите да бъдат изведени на старото летище до село Узунджово. През следващите дни самолетната писта ще се превърне в паркинг за стотици камиони.

Справка на Агенция "Митници" показва, че за денонощие през "Капитан Андреево" вече преминават около 1500 ТИР-а. Повече от 1000 са камионите, които излизат от България.

 


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2529 180 българи искат да се завърнат от Испания, други 22-ма чакат да ги приберат от Филипините 180 българи искат да се завърнат от Испания, други 22-ма чакат да ги приберат от Филипините Бездомниците в София предпочитат да са по улиците Бездомниците в София предпочитат да са по улиците ОАЕ ограничава транспорта и движението на хора от тази вечер до неделя заради COVID-19 ОАЕ ограничава транспорта и движението на хора от тази вечер до неделя заради COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg