При увеличаващите се случаи на болни от COVID-19 в абсурдна

...
При увеличаващите се случаи на болни от COVID-19 в абсурдна
Коментари Харесай

Само един лекар и две медицински сестри се грижат за заразени с COVID-19 в пловдивска болница

При увеличаващите се случаи на болни от COVID-19 в абсурдна ситуация изпадна една от общинските болници в Пловдив - „ Св. Мина”. Само един лекар и две медицински сестри се грижат денонощно за заразените с коронавирус. Медиците изнемогват и молят за помощ своите колеги, предаде Нова Телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10587
„ До критичната ситуация се стигна след масови откази и нежелание на голяма част от персонала да поеме даденото им назначение, командировка в новосъздаденото отделение. Отказите бяха мотивирани с подходяща медицинска документация – възраст, критична за работа в такава структура. За съжаление, имаше и немотивирани откази, подплатени със заявления за напускане и отказ за работа в здравното заведение, като цяло”, коментира управителят на МБАЛ „ Св. Мина” в Пловдив – проф. д-р Петър Петров.

Вижте къде са новите болни от коронавирус в страната

Капацитетът на отделението за лечение на болни от COVID-19 е 30 легла. В момента там са настанени 19 пациенти. „ В настоящата ситуация се справяме много трудно, но с много мотивация. Мотивираме и хората, които работят там, защото на тях им е най-тежко”, обясни старшата медицинска сестра на болницата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10587  Д-р Брънзалов: Здравноосигурените пациенти не би трябвало да заплащат за проби за COVID-19 Д-р Брънзалов: Здравноосигурените пациенти не би трябвало да заплащат за проби за COVID-19  Тити Папазов: Най-голямата злополука на митинга беше записът на Божков Тити Папазов: Най-голямата злополука на митинга беше записът на Божков  Има ли задоволително кревати за пациенти с ковид в общинските лечебни заведения в София? Има ли задоволително кревати за пациенти с ковид в общинските лечебни заведения в София?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР