Притеснени бургазлии твърдят, че са забелязали страховитата вдовица от жк

...
Притеснени бургазлии твърдят, че са забелязали страховитата вдовица от жк
Коментари Харесай

Черната вдовица Веселина щъка на свобода в "Лазур", бургазлии са в шок

Притеснени бургазлии твърдят, че са забелязали страховитата вдовица от жк „ Лазур “ Веселина Гинева да се разхожда на свобода. Според твърденията преди около две седмици мъчителката, която е обвинена в жестокото убийство на мъжа си инж. Димитър Миразчиев, е излязла от ареста, пише " Флагман ".

Била е забелязана не само в бургаския жк „ Лазур “, където живее, но и в Морската градина. Разхождала се сама, но в особено добро настроение.

Проверка на сайта показа, че действително Веселина Гинева е на свобода. Тя пусната под гаранция срещу 3 хил. лв., тъй като е изтекъл максималният срок по закон, в който може да бъде задържана под стража – година и 6 месеца.

Обвинителният акт срещу свирепата вдовица вече е изготвен. На 26 февруари ще се изправи пред Бургаския окръжен съд по три обвинения – по чл. 116 от Наказателния кодекс – за убийство по особено жесток начин, по чл. 142 – за това, че противозаконно е лишила Димитър Миразчиев от свобода, а трето – документна измама – в продължение на две години е получавала пенсията на починалия мъж.

Според Закона най-тежката мярка – задържане под стража и домашният арест са равни като определение и поради тази причина Гинева е получила по-лека мярка – гаранция. Откъде обаче е намерила 3000 лева за свободата си – не става ясно.

Ужасът за Димитър Миразчиев е започнал още през 2013 година, когато се разболял много тежко и нямало кой да се грижи за него. Съгласила се бившата му жена, с която били разделени от няколко години. Прибрала го е в апартамента си в блок 2 в жк " Лазур ". Тя обаче вместо да помогне на безпомощния мъж, се погрижила той да умре в страшни мъки за пари. Димитър някога бил шеф в Нефтозавода и като такъв получавал тавана на пенсията – 800 лв.

Тя системно не му давала нито храна, нито вода. След като починал, Гинева го натоварила в пластмасов контейнер за боклук с колелца. Така убийцата пренесла тялото от дома си в ж. к. " Лазур " до входа на Морската градина, близо до Колежа потуризъм. Така на 26 февруари 2015 г. преди обед група студенти се натъкнаха на разложения труп.

Именно заради това от лятото на 2013 г. бившата му съпруга Веселина се съгласила отново да го върне в дома си. Тя му вземала пенсията, а срещу това го гледала. Черната вдовица обаче продължила да прибира пенсията му и след като е починал - за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., заблуждавайки служител на НОИ, че бившият й съпруг е жив.

Процесът срещу нея трябваше да тръгне още през април м.г., но съдия Георги Пепеляшев върна делото зарад сериозни процесуални нарушения в Обвинителния акт. Според магистрата пропуските са точно по най-тежките обвинения - за убийство с особена жестокост и за измамата, по времето когато черната вдовица прибира пенсията на инж. Димитър Миразчиев, въпреки че той вече бил починал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР