При около 10 000 пациенти с епилепсия заболяването не се

При около 10 000 пациенти с епилепсия заболяването не се ...

Шокираща алтернатива в България - лекуват епилепсия с канабис.При около 10 000 пациенти с епилепсия заболяването не се повлиява от лекарства. Най-засегнати от епилепсия са децата, тъй като при 60% от случаите тя започва в детска възраст. Честите пристъпи водят до нарушение в развитието и живота, както на засегнатите деца, така и на техните семейства.
Има ли алтернатива за по-тежките случаи. Защо родители на деца поискаха разрешаването на лечението с масло от канабис - гост по темата в сутрешния блок на БНТ беше Росица Манолова от Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Масло от туласи: уникално лечебно средство от Аюрведа
Когато не е възможно хирургична намеса, нещата се усложняват. Един от вариантите е масло от канабис, коментира Манолова. Според нея оставането само на масло е дълъг процес, като трябва да бъдат обучавани самите специалисти.
50 000 българи страдат от епилепсия. При 30% от тях болестта не се влияе от лекарства. В тези случаи може да се приложи оперативно лечение. Единствена...

Като от филм на ужасите! Джипси Роуз уби майка си, за да се отърве от страшно заболяване (СНИМКИ/ВИДЕО)
Има много места в Европа и САЩ, последният пример е от 1 ноември и във Великобритания, където медицинската марихуана е разрешена за лечение на епилепсия. Доказано е, че дава резултат, не във всички случаи обаче, каза Манолова и изрази надежда, че лечението ще бъде въведено възможно по-скоро.

Източник: blitz.bg