Приказните дървени къщи, така характерни за северните части на Русия,

...
Приказните дървени къщи, така характерни за северните части на Русия,
Коментари Харесай

Приказните дървени къщи вече се строят и в България

Приказните дървени къщи, така характерни за северните части на Русия, Америка и Скандинавските страни, от няколко години се строят и у нас. С нелеката задача да прави домове изцяло от естествени материали се е заела фирма Норива хаус – първата, която започва строителството на този клас къщи в България.

Красивият дизайн и уютна атмосфера вътре в дома
Превръщат дървените къщи в дом-мечта. Към такава къща никой не остава равнодушен. „ Всеки, който е посетил наш обект, неизменно възкликва: „ Искам и аз да живея в такъв дом! “, разказват строителите.
Къщата мечта вече е реалност за десекти клиенти на Норива хаус. Завършените архитектурни бижута могат да се видят в Княжево, Панчарево, Горна Баня, Самоков, Юндола, Разлог и още десетки селища. В строеж са и няколко нови къщи.

От Норива хаус предпочитат да работят със сибирски кедров бор, заради уникалните му качества: Много висока якост , като в същото време материалът е лесен за обработка. Това го прави уникален за изпълнение на най-оригиналните и изключителни идеи. Това е любим строителен материал за много професионални дърводелци. Висока устойчивост на атмосферни влияния , така че в продължение на стотици години дървесината не гние, не губи своята привлекателност и надеждност. Екологичност. Сибирският кедров бор расте и вирее в екологично чисти райони, това е една от най-чистите и незамърсени дървесини. А етеричните му масла с приятен смолист аромат имат отлични бактерицидни и успокояващи свойства. Дървените къщи пестят енергия благодарение на ниската си топлопроводимост . Дори при екстремни студове къщата е топла и уютна, а през лятото - прохладна, което осигурява значително икономия на гориво. Високата устойчивост на влага и полезните етерични масла, съдържащи се в дървесината, спомагат за създаването на естествен микроклимат, който оказва положително влияние върху здравето на домакинството, особено на децата. Естетика . Естествената красота на кедровото дърво има изключителен златист нюанс, който е основният индикатор за красотата на сградите. През целия период на ползване къщата от сибирски кедров бор не губи своята привлекателност , а под въздействието на атмосферните явления става още по-красива, тъй като дървото добива червеникаво-златист цвят.

Още факти за сибирския кедров бор:
В горите от сибирски бор съдържанието на микробни клетки в един кубичен метър пространство е 200-300 на брой. Според медицинските норми, дори в операционните зали е допустимо този брой да бъде от порядъка на 500-1000 микробни клетки. Затова се приема, че сибирските гори от кедров бор на практика са стерилни.

Много насекоми не понасят кедрови частици и бягат от тях (бълхи, комари, молци, кърлежи и други). Цялото растение има висока степен на фитонцидност и съдържат лечебни вещества с висока ефективност.

Масата органични вещества, която се отделя от кедрова гора за 24 часа е повече от 30 кг. Тя разполага с огромна бактерицидна сила. Това количество вещества, според учени, е достатъчно за пречистване въздуха на голям град.

Така че къщите, изградени от сибириски кедров бор, имат благотворно действие за здравето и жизните сили. Те предразполагат към релакс, здравословен сън; жизнена мотивация и дълголетие. Когато се влезе в такава къща, се усеща свежият аромат на дърво, на горска свежест. Не случайно дървените къщи ни привличат толкова силно и всеки мечтае да живее в тях – инстиктивно усещаме позитивната им енергия, контактът и хармонията с природата.

При строителството на къщите от масивни трупи използваме съчетание от древни и съвременни технологии,
Което прави такава сграда уникална архитектурна структура, характеризираща се с богат и изключителен външен вид, уникален дизайн и форми, висока устойчивост и издръжливост на външни влияния “, поясняват от Норива хаус.
Правят се по уникалната строителна система за екокъщи от масивни оцилиндровани иглолистни трупи. Да, къщите се правят от цели трупи, не от панели! Дървото присъства изцяло и в екстериора, и в интериора. Трупите се обрабобват по специална технология с високо качествени импрегнати, осигуряващи защита на дървесината срещу поражения от насекоми, термити, влага и гниене, причинено от гъбички, както и срещу така нареченото " синьо оцветяване ". Специална защита осигурява устойчивост и при пожар.
Къщите се предават на клиента готови, „ до ключ “. Норива хаус отговаря за обекта още от самото начало – от идейния и работен проект; изпълнение на фундамента до построяването на къщата с вссички комуникации- електро, Ви К; подови настилки, тавани; покрив с керемиди и улуци, дървена дограма със стъклопакет. За клиента остава само да си избере и нанесе мебелите.

Строителната система е еднакво подходяща за изграждане на фамилни къщи, включително и на някоколо етажа; детски градини и кътове; къщички върху дърво; къщи в съчетание от дърво и камък; туристически селища и места за отдих, съобразени с природата; руски бани; ресторанти; крайпътни заведенения; беседки- барбекюта и др.
За повече информация: http://norivahouse.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР