Преференцията не е лишаване от избирателни права. Това заяви в

...
Преференцията не е лишаване от избирателни права. Това заяви в
Коментари Харесай

Попитаха Цветанов смъмрил ли го е Борисов за преференциалния вот, ето какво отговори той

Преференцията не е лишаване от избирателни права. Това заяви в отговор на Корнелия Нинова заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на bTV.

„ Когато правех тези консултации с „ Обединени патриоти “, стигнахме до извода, че можем да направим, до преференциите и машинното гласуване, да подкрепим ДПС. ВМРО бяха против премахването на преференциите. Останалите бяха да приемем това предложение “, обясни той.

След това разговарял с премиера, за да му каже какви действия са предприети. Бойко Борисов му казал: „ Решаваш на момента и в конкретната ситуация. Аз съм поел отговорността и пред парламентарната група “.

„ Съобразил съм се с това да има политическа култура и да можеш да чуваш различните мнения “, добави Цветанов. Той обясни, че е казал пред парламентарната група на ГЕРБ какви са възраженията на останалите парламентарни групи и заради това е по-добре да се гласува за отмяната на преференциалния вот.

„ Аз съм бил винаги за преференциите. Но в политиката не винаги това, което ти харесва, можеш да го направиш. Ние не сме нарушили избирателни права “, заяви Цветанов.

„ Аз съм информирал ПГ на ГЕРБ, тези, които са били в този момент на работното си място “, обясни той.

На въпрос на водещия „ Премиерът смъмри ли ви “, той отговори категорично „ Не “.

„ Няма никаква договорка (с ДПС) и, ако имахме някакъв план за действие, нямаше да се получи такава напрегната ситуация, когато нямахме кворум. Не съм допуснал грешка, нямаше да имаме парламентарен ден, щяхме да имаме една много силна изразена конфронтация, нямаше да може да работи ефективно парламентът “, допълни Цветанов по повод липсата на кворум и връщането на преференциалния вот.

„ Защо не се конфронтирате с БСП? Натиснаха им копчето от Русия, взеха решение, с което да можем да се конфронтираме с нашите съседи “, коментира той действията на левицата.

Цветанов изрази надежда, че част от членовете на ЦИК ще бъдат от досегашния ѝ състав, защото иначе може да се блокира работата ѝ. По думите му, Корнелия Нинова не може да се примири, че сегашните членове на ЦИК са назначени от Михаил Миков и Мая Манолова, а лидерът на БСП " не може да се примири " и " си води вътрешнопартийните битки ". затова, според него, тя не пуска депутатите на БСП в парламента.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР