Препълнени са COVID отделенията в Хасковска област. В МБАЛ -

...
Препълнени са COVID отделенията в Хасковска област. В МБАЛ -
Коментари Харесай

COVID отделенията в Хасковскo са препълнени

Препълнени са Коронавирус отделенията в Хасковска област. В МБАЛ - Харманли, която е с капацитет от 25 легла, се лекуват 31 пациенти с COVID-19, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова след онлайн заседание на щаба, предаде БНТ.

166 са по последни данни настанените в болниците от областта. Числото е докладвано от директорите на здравните заведения.



Най-тежките случаи се лекуват в МБАЛ - Хасково, от където вчера отправиха апел към лекари и медицински специалисти да подкрепят колеги си от болницата, които не достигат. Болницата призова и за помощ за закупуване на мобилни рентгенови апарати.

Повече легла за болни с вируса се подготвят и в общинската болницата за пневмо-физиатрични заболявания в Хасково. До понеделник там очакват доставката на кислородни апарати.

От 77 училища в областта, 10 са поискали и получили от министъра на образованието да преминат на обучение в електронна среда, стана ясно от заседанието на щаба.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14965  Болницата в Силистра търси доброволци Болницата в Силистра търси доброволци  Откриват 150 места за пациенти с COVID-19 в МБАЛ Откриват 150 места за пациенти с COVID-19 в МБАЛ " Св. Мина " в Пловдив  Джипи от София: Хората с пневмонии ще умират в домовете си Джипи от София: Хората с пневмонии ще умират в домовете си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР