Премиерът на Нова Зелендия Джасинда Ардърн предложи на работодателите да

...
Премиерът на Нова Зелендия Джасинда Ардърн предложи на работодателите да
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия предложи четиридневна работна седмица

Премиерът на Нова Зелендия Джасинда Ардърн предложи на работодателите да помислят за четиридневна работна седмица и други гъвкави варианти за работа като начин за засилване на туризма и подпомагане на заетите да разрешат постоянните проблеми около намирането на баланс между работата и личния живот, пише news.bg, цитирайки " Гардиън ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8276
На живо във " Фейсбук " Ардърн отбеляза, че хората предлагат всичко - от по-кратка работна седмица до повече неработни празнични дни.

Целта е стимулиране на икономиката и насърчаване на туризма в Нова Зеландия, докато в същото време границите остават затворени за чужденци заради пандемията от коронавирус.

Неформалните коментари на министър-председателя въодушевиха новозеландците.

Според премиера много граждани ще пътуват по-често в страната, ако имат по-голяма гъвкавост в професионалния им живот.

" Чух много хора да предлагат да имаме четиридневна работна седмица. Това в крайна сметка стои между работодателите и работниците ", отбеляза Ардърн и призова хората да помислят върху това.

Международният валутен фонд прогнозира икономиката на Нова Зеландия да се свие с до 8% тази година, а безработицата може да надвиши 15 на сто и дори да достигне до 30%.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8276  Тръмп: Некомпетентността на Китай провокира това международно всеобщо ликвидиране Тръмп: Некомпетентността на Китай провокира това международно всеобщо ликвидиране  Заразените в Дания се усилиха със 73-ма, а в Португалия - с 228 за денонощието Заразените в Дания се усилиха със 73-ма, а в Португалия - с 228 за денонощието  Никъде другаде коронавирусът не се оказа толкоз гибелен, колкото в Съединени американски щати Никъде другаде коронавирусът не се оказа толкоз гибелен, колкото в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР