Премиерът Бойко Борисов свиква коалиционните си партньори от Обединените патриоти

Премиерът Бойко Борисов свиква коалиционните си партньори от Обединените патриоти ...

Борисов събира тримата патриоти в сряда сутрин.Премиерът Бойко Борисов свиква коалиционните си партньори от Обединените патриоти рано в сряда сутрин в Министерския съвет. Тогава лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов, на Атака Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов отново ще седнат на една маса, за да решат бъдещето на правителството, пише Кмета бг.
Борисов ги събира заради създалото се напрежение в държавата покрай наглото изказване на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания. Думите му предизвикаха вълна от гняв и нетърпимост към наглостта му както в майките, така и сред стотици хиляди българи. Хората поискаха оставката му. Същото направи и Сидеров.
На среща при вицепремиера Симеонов днес работодателите обявиха, че правителството не трябва да се поддава на натиск от улицата с искания за оставки.
Засега се чака позицията на третия лидер на патриотите - Красимир Каракачанов. 
Борисов обяви от Дубай, където е на официално посещение, че ако поиска оставката на Симеонов, правителството пада. Той се прибира от ОАЕ утре вечер и затова рано сутринта в сряда събира коалиционните си партньори. 

Източник: blitz.bg