Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската

...
Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската
Коментари Харесай

Борисов съобщи сензационна новина за Шенген и България

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс в Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


" Благодарих му за добрия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка ", каза министър-председателят пред журналисти преди началото на Съвета.

Той заяви, че е запознал заместник-председателя на Европейската комисия с резултатите в борбата с контрабандата, като изброи постигнатото със залавянето на контрабандни цигари, оръжия, както и арестите за тях.

Той посочи, че с оглед на актуалната обстановка в Европа за България най-оптимално би било влизането в Шенген по въздух, тъй като голяма част от държавите в Шенгенското пространство са възстановили граничния си контрол по сухопътните граници, а отварянето на границата по море няма да даде ефект за България заради това, че Черно море няма излаз към други държави от ЕС освен Румъния.

" Ще пледирам само за уникалност в отношенията с английските служби, защото за мен те са от най-добрите в света и са ни нужни в битката с контрабандата и тероризма ", коментира министър-председателят Бойко Борисов по повод оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Той припомни, че в края на миналия месец лидерите на страните-членки одобриха споразумението за излизането на Обединеното кралство от Съюза.

" Концентрирахме вниманието на цяла Европа, дойдохме, взехме решение, подписахме, съгласихме се, тази тема трябва да приключи ", каза още премиерът Борисов.

" Започна редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел. Темите, които обсъждаме с лидерите на 28-те страни, са Многогодишна финансова рамка 2021-2027, единния пазар, миграцията, както и противодействие на дезинформацията, външни отношения, граждански консултации по бъдещето на Европа и климатични промени. С лидерите от ЕС-27 ще обсъдим още оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС ", написа междувременно премиерът в личния си фейсбук профил, където сподели и снимки.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР