Прекалено много разчитахме на съзнанието на хората. За три месеца

...
Прекалено много разчитахме на съзнанието на хората. За три месеца
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев разясни какъв е интересът на вируса и как той е променил света

Прекалено много разчитахме на съзнанието на хората. За три месеца те не се научиха да не се събират, да спазват дистанция. Трябваше да се борим само с огнища на вносни случай. Сега един човек заразява 14. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като в ефира на БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9537
По думите му става дума за клъстери, които са много неприятни в Кюстендил, в Самоков, в Смолян.

" Случаите от Плевенско заради фелдшера са вече под контрол ", заяви проф. Кантарджиев.

" Моля като лекар: Не се събирайте, гледайте да сте на открито, а в магазините с една маска, защото по това се познава възпитания и интелигентен човек. Не ни бяха тежки мерките, например в Северна Македония има полицейски час. Тази мол мания у българите не разбирам, ама не се събирайте, излизайте навън ", призова отново той.

Шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов има изградени антитела

Попитан дали не се плаши, че за всичко ще го обвинят, той заяви, че това му е ясно още от 26 февруари. " Този живот го живея 65 години ", обясни още специалистът.

" Без ваксина е възможен колективен имунитет, но малко са сложни нещата, защото това е една от вирусните инфекции, при които имунитета ни се защитава и на клетъчно ниво. За грипната инфекция нещата постепенно се научават и там имунитета за грипа е година, година и половина. Ако като дете си имал контакт с този генотип, то като възрастен ще го изкараш много по-леко. Същото се отнася и за коронавируса. Всеки вирус трябва да стане по-лесен за разпространение, но по-малко болестотворен. Интересът на вирусът е да си остане в носа, да не умори приемника си и да се разпространява бързо и лесно, разясни проф. Кантарджиев.

Проф. Кантарджиев: Няма да има масово заразяване с COVID-19 през лятото

" Ще е ужасно да се изпокараме в Щаба, станахме такива приятели след 129 дни брифинги, но в " окопа " е ужасно ", каза още той.

В България вирусът промени нещата в положителна насока, но за света - не съм оптимист!, каза още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9537  Провинция Северен Рейн-Вестфалия може още веднъж да бъде сложена под карантина поради COVID-19 в касапница Провинция Северен Рейн-Вестфалия може още веднъж да бъде сложена под карантина поради COVID-19 в касапница  Франция: Хоспитализираните с COVID-19 под 10 000 души Франция: Хоспитализираните с COVID-19 под 10 000 души  СЗО: Светът е в нов и рисков стадий от пандемията СЗО: Светът е в нов и рисков стадий от пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР